FB ESEMÉNY BORÍTÓ.jpg

VIII. Magyar Gyapjúfesztivál

2020. április 18. - Taliándörögd

Idén is várjuk a gyapjúval dolgozó termelők, kézművesek és árusok jelentkezését.

 

Ha tevékenységed kapcsolódik a gyapjúhoz, díjmentesen mutatkozhatsz be ország-világ előtt. Ha portékáddal szeretnél szerencsét próbálni, jelképes felajánlásért cserébe megteheted. Olvasd át a részvételi feltételeket az alább letölthető jelentkezési lapon és

 

jelentkezz!

Ha gyapjas hobbid van és szívesen szereznél hasonló érdeklődésű barátokat, hozd el a rokkád, a kötésed vagy akár a mobil szövőeszközöd és ülj közénk!

Ünnepeljünk együtt a gyapjú ünnepén!

VIII. Magyar Gyapjúfesztivál plakát.jpg

Nyers gyapjútól a kész termékig - ALKOTÓI PÁLYÁZAT

A VIII. Magyar Gyapjúfesztivál keretében a Harmatcseppek Műhely alkotói pályázatot hirdet kézművesek számára „Nyers gyapjútól a kész termékig” címmel.

A pályázat célja: a nyers gyapjú kézi feldolgozási lehetőségeinek népszerűsítése

A feladat: nyers, mosatlan gyapjútól saját kezűleg eljutni a kész tárgyig, tetszés szerinti technikák és munkafolyamatok alkalmazásával (tisztítás, előkészítés, fonás, szövés, kötés, horgolás, nemezelés, egyéb). Semmilyen technikai, stílusbeli, funkcionális vagy méretbeli korlátozás nincs.

Az elkészült alkotás mellett kérjük az elkészítés folyamatának fényképes dokumentációját, munkafolyamatonként 1-1 fotóval, fotónként 1-2 mondatos kommentárral kiegészítve .

A beérkezett dokumentációkból tablókat készítünk, amik az alkotásokkal együtt kerülnek bemutatásra a pályázathoz kapcsolódó kiállításon: a VIII. Magyar Gyapjúfesztiválon. Minden hiánytalan pályázati anyag kiállításra kerül, a - független zsűri által - legjobbnak ítélt munkák készítői díjazásban részesülnek, a díjak között értékes eszközök is lesznek a Harmatcseppek Műhely felajánlásából.

A nevezés két lépcsőben történik: előzetes regisztráció 2019. dec. 31-ig.

Az alkotások és a folyamatról szóló dokumentáció beérkezésének határideje: 2020. március 1.

Részletes tájékoztató a jelentkezési lapon olvasható.

Kellemes készülődést kívánunk!